Problem...GSM

Rozmowy w męskim gronie i tylko o tym co lubią panowie

Problem...GSM

Postprzez nero@jawnet » 29 cze 2005, o 20:46

Mam nokie 3310 i karte z Heyah.

Mianowicie ta karta miesci max 80 wpisów w ks. telefonicznej...jak w telefonie N3310 zmienic wybór pamieci z karty sim na pamieć telefonu. W opcjach tego nie ma!!

Hmm...??
Avatar użytkownika
nero@jawnet
 
Posty: 188
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00
Lokalizacja: Jaworzno

Problem...GSM

Postprzez gruby@jawnet » 29 cze 2005, o 22:30

Wiesz.... Jeśli nie znajdziesz jakiegos hacker'a, który napisze dla Ciebie soft do tego telefonu, to chyba jednak będziesz musiał się zadowolić 80 pozycjami SIM'a w książce telefonicznej. Przestudiowałem całą dokumentację i rzeczywiście ani słowa o pamięci telefonu. Na stronie polskiej Nokii piszą w sposób max. zakręcony, że:

Książka telefoniczna:
-Do 250 pozycji pamięci na karcie SIM (rzeczywista liczba pozycji pamięci na karcie SIM zależy od karty)
-Usługa pobierania numerów: możliwość używania numerów telefonicznych znajdujących się w pamięci karty SIM w celu wysyłania wiadomości SMS, przechowywania numeru centrum wiadomości lub numeru poczty głosowej, a także włączenia funkcji przekazywania połączeń pod inny numer

z czego nie da się wnioskować obsługi książki telefonicznej przez pamięć telefonu, więc wszystko wskazuje, że jej tam po prostu nie ma.
Nie dysponuję niestety takowym aparatem, więc nie mogę potwierdzić, ale nie spodziewam się, aby taka funkcjonalność przeszła bez echa w opisie modelu. Ewentualnie ktoś z posiadaczy może mnie poprawi...
gruby@jawnet
 
Posty: 28
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00
Lokalizacja: Jaworzno

Problem...GSM

Postprzez lagarto@jawnet » 30 cze 2005, o 07:07

Miałem ten tel 2lata Nie ma pamięci wewnętrznej w Noki 3310 . Niestety musisz zadowolić się tym, co proponuje sim.
Avatar użytkownika
lagarto@jawnet
 
Posty: 320
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00
Lokalizacja: Jaworzno

Problem...GSM

Postprzez barton@jawnet » 30 cze 2005, o 07:36

Chyba ,że poszukać w necie jakieś inne oprogramowanie....może ono na to pozwala...

i ostateczne rozwiązanie...przejść na inną sieć ...pożych od kogoś innego sima (innego operatora)
i sprawdź ile ci inni zaoferują...
Avatar użytkownika
barton@jawnet
 
Posty: 6475
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00
Lokalizacja: Jaworzno

Problem...GSM

Postprzez nero@jawnet » 30 cze 2005, o 07:50

Tak myślałem


Tylko czy opłaca sie zmieniać numer?:> :twisted:
Avatar użytkownika
nero@jawnet
 
Posty: 188
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00
Lokalizacja: Jaworzno

Problem...GSM

Postprzez barton@jawnet » 30 cze 2005, o 08:06

Opłaca - nie opłaca...nie w tym rzecz....a w tym czy koniecznie wszystkie 80 osób musisz mieć wpisane...bo może się okazać że większa pamięć numerów jest Ci do niczego nie potrzebna....
Avatar użytkownika
barton@jawnet
 
Posty: 6475
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00
Lokalizacja: Jaworzno


Powrót do Męskie sprawy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości

cron