DVB-T w Jaworznie. Jak z odbiorem?

Rozmowy w męskim gronie i tylko o tym co lubią panowie

DVB-T w Jaworznie. Jak z odbiorem?

Postprzez gancu@jawnet » 8 sty 2012, o 22:27

leeo@jawnet.pl napisał(a):jeszcze są czeskie TV + Radio


TV:
CT1 SM
CT2
CT24
CT4 (sportowy)
Nova
Nova Cinema
Prima
Prima Love
Prima Family
Prima Cool
Barrandov TV

Radia:
CRo1-Radiozurnal
CRo2-Praha
CRo3-Vltava
CRo Radio Wave
CRo D-dur
CRo Leonardo
CRo Radio Cesko
Proglas

:P
Avatar użytkownika
gancu@jawnet
 
Posty: 331
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00

DVB-T w Jaworznie. Jak z odbiorem?

Postprzez grzkac@jawnet » 2 cze 2012, o 20:30

A jak Wam odbiera np. TVP1 w HD przy transmisjach na żywo? Bo zauważyłem, że mi lekko przycina, bez HD trochę mniej. Równolegle programy, które nie są na żywo chodzą płynnie. Ma ktoś z Was tak?
grzkac@jawnet
 
Posty: 680
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00
Lokalizacja: Jaworzno

DVB-T w Jaworznie. Jak z odbiorem?

Postprzez wodnik78@jawnet » 2 cze 2012, o 20:48

Jaka telewizja takie hd :)
Avatar użytkownika
wodnik78@jawnet
 
Posty: 1769
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00
Lokalizacja: Jaworzno

DVB-T w Jaworznie. Jak z odbiorem?

Postprzez azurro@portal » 3 cze 2012, o 12:07

u mnie wszystko gra i buczy nie zauważyłem różnicy
Avatar użytkownika
azurro@portal
 
Posty: 204
Dołączył(a): 1 sty 1970, o 01:00

DVB-T w Jaworznie. Jak z odbiorem?

Postprzez bnc@portal » 3 cze 2012, o 12:39

grzkac@jawnet.pl napisał(a):A jak Wam odbiera np. TVP1 w HD przy transmisjach na żywo? Bo zauważyłem, że mi lekko przycina, bez HD trochę mniej. Równolegle programy, które nie są na żywo chodzą płynnie. Ma ktoś z Was tak?


Przekaz kanału TVP1 HD oraz pozostałych kanałów z trzech MUXów RTCN Kosztowy działa poprawnie. Najprawdopodobniej sygnał, który posiadasz na gniazdku abonenckim jest za słaby (poniżej 48 dBuV) stąd problemy z poprawnym odbiorem kanałów. Polecam sprawdzenie poprawności ustawienia anteny telewizyjnej, ewentualnie wymianę jej na mocniejszą (należy pamiętać, że zbyt mocna antena może spowodować uszkodzenie gniazda wejściowego telewizora lub przystawki STB).

Pozdrawiam
Piotr Chechelski
www.bnc.com.pl8-)
889 168 881
Avatar użytkownika
bnc@portal
 
Posty: 3
Dołączył(a): 1 sty 1970, o 01:00

DVB-T w Jaworznie. Jak z odbiorem?

Postprzez ryc@jawnet » 3 cze 2012, o 13:03

Obecnie antena MAxHD 42DB łapie 19kanałów cyfrowych, miałem również ATX-91 też z wzmacniaczem 21 kanałów cyfrowych 8czeskich :D
ryc@jawnet
 
Posty: 1
Dołączył(a): 22 mar 2006, o 00:00

DVB-T w Jaworznie. Jak z odbiorem?

Postprzez bnc@portal » 3 cze 2012, o 13:46

Od najbliższego nadajnika RTCN Kosztowy średnio mieszkańców Jaworzna dzieli 15 km w linii prostej w wielu przypadkach nie ma sensu i nie powinno się stosować tak mocnych anten jak ATX-91 (dla w/w nadajnika). Wszystko zależy od ukształtowania terenu i przeszkód na drodze jaki sygnał antenowy napotka. Trzeba mieć to na uwadze kupując antenę, żeby sprzedający nie zaoferował nam największej i najdroższej anteny na sklepie. ;)

Co na tych czeskich kanałach jest takiego fajnego, że trzeba je mieć ? :) mi osobiście wystarczyłoby obecne kilkadziesiąt kanałów polskich.

Pozdrawiam
Piotr Chechelski
www.bnc.com.pl;)
889 168 881
Avatar użytkownika
bnc@portal
 
Posty: 3
Dołączył(a): 1 sty 1970, o 01:00

DVB-T w Jaworznie. Jak z odbiorem?

Postprzez xyno@jawnet » 3 cze 2012, o 14:33

Na jakim kanale odbieracie czeską Nova. Aktualnie nie odbieram tego multipleksu, a jak będe znał kanał to łatwiej będzie mi ustawić antenę ;)
xyno@jawnet
 
Posty: 156
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00

DVB-T w Jaworznie. Jak z odbiorem?

Postprzez jackkk@jawnet » 3 cze 2012, o 14:53

xyno@jawnet.pl napisał(a):Na jakim kanale odbieracie czeską Nova. Aktualnie nie odbieram tego multipleksu, a jak będe znał kanał to łatwiej będzie mi ustawić antenę ;)

Częstotliwość (mid) 602 MHz, kanał 37
jackkk@jawnet
 
Posty: 41
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00

DVB-T w Jaworznie. Jak z odbiorem?

Postprzez robert7@jawnet » 28 lip 2012, o 15:10

chciałem ustawić tv cyfrową w bloku na ul.Matejki w podwórzu pod arkadami.Za cholere nie idzie. Co zastosować inną antenę? Jest stary Panasonic poprzez dekoder viva, antena zwykła siatkowa na strychu pod dachem, ok. 20 mb zwykłego koncentrycznego kabla antenowego. Odbiera mux2 a Mux 3 nie chce. Miałem sygnał przez jakiś czas, ale ktoś poruszał antenę na strychu i teraz kicha tvp 1 2 i inne nie odbiera :evil: help me
robert7@jawnet
 
Posty: 83
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Męskie sprawy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

cron