Pytanie/Karty sieciowe

Wymiana zdań na tematy związane z siecią jawnet.pl

Pytanie/Karty sieciowe

Postprzez jerzy12@jawnet » 13 mar 2007, o 18:34

Mam pytanie? Czy można przypisać dwie karty sieciowe do jednego abonamentu.
Chodzi o to że mając dwa komputery raz wpinam sieć do jednego lub do drugiego kompa.
jerzy12@jawnet
 
Posty: 28
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00

Pytanie/Karty sieciowe

Postprzez grzkac@jawnet » 13 mar 2007, o 19:13

Można. Za dopłatą 1zł miesięcznie masz drugie gniazdo (i nie musisz przepinać kabla). Takich gniazd możesz mieć bodajże 5.
grzkac@jawnet
 
Posty: 680
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00
Lokalizacja: Jaworzno

Pytanie/Karty sieciowe

Postprzez Anonymous » 13 mar 2007, o 19:56

Tak zgadza sie idziesz do AC i za jeden zloty miesiecznie masz drugie lacze ja tak mam i transfer jest ten sam nic nietracisz,a jak teraz podepniesz inna karte i niezglosicz AC to i tak do kilku minut ci zablokuja,wiem ze tak jest bo kolega tez ma neta z AC i ja mu kompa opchnalem i zaraz domnie dzwonil ze mu zablokowali i ja musze zglosic to do AC ze niekorzystam z tej karty
Anonymous
 

Pytanie/Karty sieciowe

Postprzez wiqert@jawnet » 25 mar 2007, o 16:25

takt ak niby pisze ze 1 zl, ale trzeba 50zl oplaty za to ze ci przyjda kabel podac, i 15 zl wiekszy abonament zeby mozna bylo 2 linie przypiac bodajze. A nie lepiej na obu kartach ustawic zten sam nr MAC, skoro to twoje kompy to nie ma mowy o podszywaniu sie pod siebie samego chyba, nie? ;]
wiqert@jawnet
 
Posty: 468
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00

Pytanie/Karty sieciowe

Postprzez chmooreck@jawnet » 25 mar 2007, o 19:40

Zawsze możesz sam się zaopatrzyć w switch'a i kabelki - wtedy nie płacisz opłaty instalacyjnej (przynajmniej tak było w moim przypadku ;) ).
chmooreck@jawnet
 
Posty: 222
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00


Powrót do Opinie i dyskusje na temat funkcjonowania i rozwoju sieci

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron