Filmy, VirtualDub, Szukam kogoś kto sie na tym zna.

Jaki system operacyjny wybrać to może być proste, ale co w nim później zainstalować może już przysporzyć o ból głowy.

Filmy, VirtualDub, Szukam kogoś kto sie na tym zna.

Postprzez iwan@jawnet » 28 cze 2005, o 16:06

Pilnie szukam osoby, która mogła by mi pomóc w scaleniu napisów w film. Próbuje ale wyskakuje mi jakiś błąd i nie wychodzi:/. Jeśli ktoś zna się na tym to prosze o kontakt na forum albo gg:1846859.
Avatar użytkownika
iwan@jawnet
 
Posty: 501
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00
Lokalizacja: Jaworzno

Filmy, VirtualDub, Szukam kogoś kto sie na tym zna.

Postprzez mjay@jawnet » 29 cze 2005, o 13:52

Zeby wstawic napisy w film musisz go zenkodowac ponownie z uzyciem filtra (zwalo sie to subtitler bodajze do prostych napisow powinno wystarczyc, do skryptow ass potrzeba jakiegos innego tylko nie pamietam) W audio wybierasz Direct stream copy zeby nie encodowal iepotrzebnie sciezki audio jeszcze raz. W Video Full Processing mode. W compression wybierasz interesujacy cie codec i mozesz go skonfigurowac (polecam XVIDa i kodowanie dwu pzrebiegowe (2-pass mode) dzieki czemu bedziesz mogl wybrac dokladnie rozmiar wynikowego pliku) Pozniej dajesz na filters i wybierasz subtitlera (w neci musisz go znalezc) i ladujesz do niego napisy. Pozniej wybierasz save as i miejsce gdzie wynikowy plik ma sie znalezc. Jesli wybrales dwuprzebiegowakompresje (2 pass 1st pass) to nie otrzymasz filmu tylko plik na podstawie ktorgo stworzony zsotanie film zaZeby otrzymac plik musisz to powtrzyc wybierajac 2pass- 2nd pass w tym moemencie bedziesz mogl wybrac wielkosc pliku. Mam nadzieje ze to jakos sensownie opisalem :)
mjay@jawnet
 
Posty: 13
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00

Filmy, VirtualDub, Szukam kogoś kto sie na tym zna.

Postprzez iwan@jawnet » 29 cze 2005, o 16:12

he dzieki:)ale.. to akurat wiedzialem.. problem jest w tym.. że po zapisaniu dwięk nie idzie rowno z filmem:/.. o jakies 1-2 sek.:/ wiesz moze czemu??
Avatar użytkownika
iwan@jawnet
 
Posty: 501
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00
Lokalizacja: Jaworzno

Filmy, VirtualDub, Szukam kogoś kto sie na tym zna.

Postprzez mjay@jawnet » 29 cze 2005, o 16:57

roznica wystepuje caly czas taka sama czy sie zwieksza stopniowo? jakiego masz procka? Sprobuj ustawic ilosc klatek na sekunde w pliku wynikowym taka sama jak zrodlowym a tak wogole to polecam www.anfo.pl tam jest forum a na nim nim dzial dla encoderow moze uzyskasz tam jakas pomoc (wypowiadaja sie tam naprawde jedni z najlepszych w polsce w tej dziedzinie )
mjay@jawnet
 
Posty: 13
Dołączył(a): 24 maja 2005, o 23:00


Powrót do Software czyli oprogramowanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron